Jelenlegi hely

Variomix Kft.

Napfénygarázs - mobil parkolóház

Friwaldszky Gyula és felesége, egyben mint alkotótárs is hosszú évek munkája alatt dolgozták ki a mobil gépesített parkoló torony terveit, amelynek lényege, hogy nem betonépítmény, hanem a tartó váza egységelemekből össze- és szétszerelhető acélszerkezet, amelyben egymással párhuzamosan működő, számítógéppel irányított emelő berendezések mozgatják a vezető nélküli autókat.

Előnye, az olcsó ár mellett az üzembiztonsága, kis alapterületi igénye, sokféle felhasználási módja és akár egy foghíjtelken is felállítható, majd könnyen szétszedhető és más helyen újraépíthető. A megszokottól eltérő vagyonvédelmet is nyújt, mert a parkolás alatt meg sem lehet közelíteni a gépkocsit.

Napfénygarázs (mobil gépesített parkoló torony)

A legújabb high-tech gépesített parkolási rendszer » letölthető dokumentum

Alkalmazott marketing eszközök:

Cégbemutató DVD

A feltalálók találmányuk demonstrálására animációs videofilmet és bemutatkozó DVD-ket készítettek, amelyek pontosan elmagyarázzák a laikusok számára is, hogy hogyan működik ez a parkoló torony.

PR megjelenések tévében, sajtóban

A cég munkakapcsolatai révén teret kapott a magyar találmányokat amúgy is nagy előszeretettel bemutató MTV Delta című műsorában, ami ezután referenciaként szolgált más médiumok esetében is. Így hangzott el például beszélgetés a feltalálóval a TV2 Mokka című műsorában, a Lánchíd Rádióban, a RádióQ-ban, az MR Szegedi Stúdiójában is. Az MTI közleménye is segítette a találmány megismertetését.

Találmányi szakkiállítások

Minden alkalmat megragadtak, hogy Magyar Feltalálók Egyesületével a találmányi világkiállításokon a találmányt be tudják mutatni. Ennek meg is lett az eredménye: a parkoló torony minden kiállításról rangos díjjal tért haza!

FRIWALDSZKY Gyula
okl. gépész- és gazdasági mérnök
ügyvezet igazgató
VARIOMIX Mszaki Fejleszt Kft.
E-mail: variomix@enternet.hu
Mobil: +36 30 914 58 18